ZiejullieZo

Buitenschoolse opvang Ziezo informeert ouders over de tarieven van 2015

SCHOONHOVEN – Aan het einde van ieder jaar maken de organisaties voor kinderopvang hun tarieven voor het komende jaar bekend. Buitenschoolse opvang Ziezo informeerde de ouders over de tarieven van 2015.

Veel ouders denken dat het bijna niet meer loont om allebei te werken. Daarom organiseerde Ziezo BSO uit Schoonhoven een avond om hen te informeren over de tarieven voor 2015, en uitleg te geven over de kinderopvangtoeslag. Stefanie de Ruiter: “De kosten voor ouders blijven juist verrassend laag. Er bestaan veel misverstanden. Vaak weten ouders niet hoeveel geld ze terug kunnen krijgen over het bedrag dat ze betalen aan kinderopvang.” Ook werden er op deze avond tips gegeven voor het aanvragen van kinderopvangtoeslag.

Stefanie de Ruiter: “Schat uw gezamenlijke inkomen altijd iets hoger in dan verwacht, op die manier voorkomt u dat er toeslag terug betaald moet worden aan de belastingdienst. Omdat het soms nogal een puzzel kan zijn om de toeslag aan te vragen biedt Ziezo ouders de service om hierbij te helpen.” Een ouder aanwezig op deze avond is verrast: “Het klopt helemaal niet met wat je in het nieuws hoort. Als de BSO met zijn tarief niet boven het maximaal aftrekbare bedrag gaat zitten is het bedrag wat je als ouder betaalt echt goed op te brengen.” Ouders met een inkomen van maar liefst 175.000 euro krijgen nog achttien procent kinderopvangtoeslag voor het eerste, en 58,2 procent voor het tweede kind.

Voor zowel de ouders als Ziezo was dit een geslaagde informatieavond. Er was veel ruimte om vragen te stellen. Ook gaf Ziezo een kijkje in de keuken door te laten zien wat er allemaal bij kinderopvang komt kijken behalve het daadwerkelijke groepswerk. Benieuwd wat u terug kunt krijgen voor de opvang van uw kinderen? Kijk op www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen om uw kinderopvangtoeslag te berekenen.

Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel, Ziezo heeft een facebookpagina en is te bereiken via info@ziezo-bso.nl of 06-43221848.